Beginnende incontinentie is vaak lastig, niet alleen omdat het erg confronterend kan zijn dat u geen (of moeilijker) urine kunt ophouden maar ook omdat er nogal wat bij komt kijken. Vragen als: welk incontinentiemateriaal heb ik nodig? Wat is de oorzaak van incontinentie? Welk product is geschikt? Of: Wanneer/hoe vaak moet ik het incontinentiemateriaal verschonen? Er zijn veel vragen die bij u opv kunnen komen als u ontdekt dat u last heeft van incontinentie. Een aantal vragen hebben we al beantwoord in onze vorige blogs, maar vandaag gaan we graag dieper in op de vraag hoe vaak u incontinentiemateriaal dient te vervangen.
Heeft u last van incontinentie? Dan wilt u natuurlijk ook het juiste incontinentiemateriaal met een absorptieniveau die geschikt is voor uw situatie en vorm van incontinentie. Echter: hoe weet u nou welk absorptieniveau u nodig heeft? Deze vraag beantwoorden we in onderstaande blog. We geven uitleg over verschillende soorten incontinentiemateriaal, waar u op moet letten bij aanschaf en welk absorptieniveau geschikt is voor welke situatie. Daarnaast delen we wat er wordt bedoeld met licht, matig en zwaar urineverlies zodat u ook weet in elke categorie u valt.
De eerste keer dat u wat druppels urine verliest zult u wellicht schrikken en de kans is groot dat het niet direct gezien wordt als ‘een probleem’ of als incontinentie. Velen denken dat het iets eenmaligs is en wel weer over gaat. Dat is soms ook het geval, echter kan dit ook het eerste signaal van incontinentie zijn. Als u vaker urine gaat verliezen - waardoor uw onderbroek regelmatig nat is zult u toch moeten gaan zoeken naar een oplossing. Maar waar begin je? Welk incontinentiemateriaal is geschikt en wat moet je allemaal weten voordat je het aanschaft? We leggen het je graag uit.
Ongewenst urineverlies is erg vervelend. Maar gelukkig zijn er wel wat oefeningen die u thuis kunt doen om incontinentie problemen te verminderen. Deze oefeningen zijn simpel en kunnen snel en vaak onzichtbaar worden uitgevoerd, het is een kleine moeite maar het resultaat mag er zeker zijn. De kans dat incontinentie verminderd is absoluut aanwezig!
Als u last heeft van incontinentie is het van groot belang om uw huid goed te verzorgen om huidirritaties te voorkomen. De huid kan geïrriteerd raken wanneer het lange tijd wordt blootgesteld aan urine; in het begin zal het gaan om pijn en irritatie maar na verloop van tijd kan dit verergeren tot vervelende huidproblemen. U kunt dit (deels) voorkomen door uw huid goed te verzorgen.
Aan de andere kant is het van groot belang dat het incontinentiemateriaal tijdig vervangen wordt zodat uw huid niet te lang in contact is met urine. In dit artikel leest u praktische tips om uw huid gezond te houden!